Strona głowna Oferta Jakosc Ofirmie Polityka Kontakt Dojazd
Kari
Kari Srodek
Historia KARI

1989 - Rok rozpoczęcia działalności firmy "KARI". Przedsięwzięcie polegające na handlu hurtowym i dystrybucji ryb oraz innych artykułów spożywczych zlokalizowane było w Wałbrzychu.
1993 - Firma przenosi działalność do Marciszowa przekształcając profil firmy na produkcyjno - handlowy. Zakład rozpoczął specjalizację w przetwórstwie ryb zatrudniając 46 osób.
1997 - Firma produkuje szeroki asortyment ryb wędzonych, solonych, marynowanych, mrożonych i wyrobów garmażeryjnych. Sprzedaje swoje produkty na terenie całego kraju poprzez handel hurtowy i detaliczny. Firma zatrudnia 105 osób.
2003 - Główna specjalizacja produkcyjna to ryby wędzone.
Od 1998 roku włączając w grono swoich klientów sieci handlowe firma ukierunkowała produkcję i wyspecjalizowała się w produkcji ryb wędzonych. We wszystkich produktach funkcjonuje Traceability - System identyfikacji surowców i dodatków produkcyjnych w produkcie gotowym. Firma zatrudnia 115 osób.
2004 - Firma otrzymuje certyfikat na wdrożony system zapewnienia jakości HACCP - system polegający na ciągłym monitoringu całego cyklu technologicznego. Zakład posiada nadany Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny: PL 02071801 WE - zgodnie z decyzją nr 01/UE/2004 wydaną na postawie Dyrektywy Rady 91/493/EWG, pozycja 2 na liście Głównego Lekarza Weterynarii. Oznacza to, że firma KARI została zakwalifikowana do handlu na rynkach Unii Europejskiej i uzyskała zezwolenie na produkcje oznaczoną w przetwórstwie ryb kodami 01, 02, 11, 13, 22, 25 i 26. 2005 - Firma "KARI" jest w czołówce krajowych producentów ryb wędzonych (przerób roczny 2 200 ton).
2008 - Firma otrzymuje certyfikat BRC Global Standard for Food Safety 5.0 uznawany przez wszystkie kraje na świecie, jako gwarancja bezpieczeństwa jakości produkcji.
Dla zapewnienia najwyższego standardu jakości swoich produktów firma KARI współpracuje ze sprawdzonymi od wielu lat dostawcami surowca z : Norwegii, Danii, Holandii, Irlandii, Islandii, Hiszpanii, Kanady. Naszymi odbiorcami są sieci handlowe, dyskontowe, hurtownie i sklepy detaliczne w Polsce, Niemczech, Czechach, Anglii, Irlandii, Węgrzech, Włoszech, Grecji, Słowacji, Holandii.

Co odróżnia produkt firmy KARI od konkurencji:
- tradycyjna receptura zapewniająca niepowtarzalny smak,
- bezpieczeństwo produktu,
- najnowocześniejsze systemy monitoringu zarówno personalnego i informatycznego,
- najwyższej klasy surowce i komponenty,
- gwarantowany 30 dniowy termin przydatności do spożycia - technologia wynikająca z wieloletniego doświadczenia i specjalizacji,
- bezzapachowo - ryby zapakowane VAC-um są najlepszym sposobem zapakowania ryb wędzonych - w transporcie i w sprzedaży bezpiecznie dla innych produktów,
- realizacja zamówień w 48 godzin - przystosowanie produkcji do zamówień,
- produktach zaoferować standaryzację dzięki specjalizacji w rybach wędzonych.

KARI
| Strona główna | Oferta | Jakość | O firmie | Polityka | Kontakt | Dojazd |